top of page
Kopio tiedostosta P9230264.JPG

Kaikki asumisen sisältöpalvelut on tarkoitettu 18-29-vuotiaille nuorille ja ovat nuorille vapaaehtoisia ja maksuttomia. Yhteyttä voivat ottaa nuori itse, vanhemmat tai muut nuorten kanssa toimijat.

Asumisneuvonta

Asumisneuvonta on hyvä vaihtoehto sinulle, kun tarvitset neuvoa asumiseen liittyvissä asioissa yleisemmällä tasolla. Tavoitteena on ennaltaehkäistä mahdollisten ongelmien syntyminen ja turvata itsenäinen asumisesi. 

Esimerkkejä asumisneuvonnasta:

  • Asunnon etsiminen

  • Vuokrasopimukseen liittyvät asiat

  • Asumisen tuet ja niiden hakeminen

  • Muuttoon liittyvät asiat (sähkösopimus, muuttoilmoitus jne.)

 

Asumisneuvonta on kertaluontoista ja sopimuksetonta.

Asumisohjaus

Asumisohjaus on rinnalla kulkevaa ohjausta ja opastusta asumisen käytäntöihin, asumiseen liittyvään taloudenhallintaan ja mielen hyvinvointiin. Asumisohjauksessa tapaamisia voi olla harvakseltaan tai tarpeen mukaan muutamia. Tarvittaessa nuorelle etsitään yhdessä hänelle sopivat palvelut. Asumisohjaukseen kuuluu myös yhdistyksen asunnoissa asuvien nuorten asukasperehdytys sekä ennakoiva ohjaus vuokrarästi- ja häiriötilanteissa.

Asumisvalmennuksessa perehdytään paremmin sinun yksilölliseen tilanteeseesi ja tuen tarpeisiisi.

Esimerkkejä asumisvalmennuksesta:

  • Oman talouden hallinta (laskujen maksaminen, tukien hakeminen jne.)

  • Oman kodin ylläpitäminen (siivoaminen, tiskaaminen jne.)

  • Kaupassa käynti, ruoanlaitto jne.

  • Sinulle mielekkään tekemisen etsiminen vapaa-ajalle

 

​Asumisvalmennuksessa kanssasi solmitaan kolmen-neljän kuukauden pituinen sopimus ja sovitaan yhteinen tavoite tälle ajalle. Voit halutessasi päättää sopimuksen myös aikaisemmin. Tapaamisia asumisohjaajan kanssa on tyypillisesti 1-4 kertaa kuukaudessa sinun tarpeidesi mukaan.

Koulutustoiminta

Itsenäiseen asumiseen liittyviä koulutuksia voidaan järjestää oppilaitoksille, nuorten työpajoille tai muille ryhmille. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne voidaan räätälöidä osallistujien tarpeiden mukaan. Koulutus voi olla lyhyt info tai pidempi kokonaisuus, ota yhteyttä niin pohditaan yhdessä sopivaa toteutustapaa.

bottom of page